Składniki:
Warzywa na rosół (marchew, pietruszka, seler, por), ćwiartka kurczaka, świeży imbir, szczypiorek, kostka rosołowa, przyprawy (pieprz, sól, vegeta lub kucharek, liść laurowy), makaron sojowy lub ryżowy.
Jak przyrządzić?
Z kurczaka i warzyw gotujemy rosół z liściem laurowym i kostką rosołową. Na talerz kładziemy wcześniej przygotowny makaron ryżowy lub sojowy, polewamy gorącym rosołem i dodajemy świeżo starty imbir i pokrojony szczypiorek - mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Tak gotuje rosół mój przyjaciel Chińczyk ;)
Uwagi:
Ostrożnie ze świeżym imbirem, lepiej dodać go mniej i później skorygować smak, niż zrobić za ostry!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | kingoo |