Chiński rosół

Przepis kulinarny

Składniki:

Warzywa na rosół (marchew, pietruszka, seler, por), ćwiartka kurczaka, świeży imbir, szczypiorek, kostka rosołowa, przyprawy (pieprz, sól, vegeta lub kucharek, liść laurowy), makaron sojowy lub ryżowy.

Jak przyrządzić?

Z kurczaka i warzyw gotujemy rosół z liściem laurowym i kostką rosołową. Na talerz kładziemy wcześniej przygotowny makaron ryżowy lub sojowy, polewamy gorącym rosołem i dodajemy świeżo starty imbir i pokrojony szczypiorek - mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Tak gotuje rosół mój przyjaciel Chińczyk ;)

Uwagi:

Ostrożnie ze świeżym imbirem, lepiej dodać go mniej i później skorygować smak, niż zrobić za ostry!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt15 zł
Autorkingoo

Chiński rosół: Podobne przepisy

Chiński rosół: wypróbuj również

Powiązane Tematy