Carbonara VIP

Przepis kulinarny

Składniki:

Śmietana, mały jogurt naturalny bez cukru, jajko, boczek wędzony, cebula, czosnek, pomidor, serek topiony - 1 trójkącik ziołowy, 1 szynkowy, bazylia, oregano, sól, pieprz, makaron spaghetti, ser do posypania (ja dodaję correggio).

Jak przyrządzić?

Boczek podsmażamy, dodajemy cebulę. Śmietanę, jogurt i jajko łączymy, dodajemy wszystkich przypraw po troszku, zalewamy boczek i mieszamy. Dodajemy serek topiony i czekamy, aż się rozpuści, dodajemy wyciśnięty czosnek i sprawdzamy smak potrawy. Jeśli jest już wystarczająco przyprawiona, dodajemy pokrojony w kostkę pomidor (wcześniej obrany ze skórki) i chwilę jeszcze pozostawiamy na ogniu, ciągle mieszając. Makaron ugotowany al dente z łyżką oliwy z oliwek i szczyptą bazylii wyjmujemy na talerz, zalewamy sosem i posypujemy serem, jeśli mamy świeżą bazylię, dekorujemy jej listkami.SMACZNEGO:)

Jak podawać?

Podajemy świeże i gorące z lampką wina:)Smacznego:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
Kalorycznośćwysoka
Autoragatka:)

Carbonara VIP: Podobne przepisy

Carbonara VIP: wypróbuj również

Powiązane Tematy