Składniki:
Pasztet 50 dag, cebula, bułka tarta, ząbek czosnku, ciasto naleśnikowe: 1 l mleka, 2 jajka, mąka, sól.
Jak przyrządzić?
Smażymy z rozrobionego ciasta naleśnikowego placki, osobno na patelni szklimy drobno posiekaną cebulę, następnie wrzucamy na to i rozpuszczamy pasztet lub wątrobiankę, wyciskamy czosnek i jeśli masa jest za rzadka, zagęszczamy bułką tartą (2 łyżki). Tak przygotowanym farszem smarujemy kolejno placki, zwijamy jak krokiety, podajemy z barszczem, smacznego!
Jak podawać?
Z barszczem na gorąco.
Uwagi:
Można opanierować w jajku i bułce tartej i podsmażyć, bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Porcje | 14 |
Autor | krysiala |