Paszteciki

Przepis kulinarny

Składniki:

Pasztet 50 dag, cebula, bułka tarta, ząbek czosnku, ciasto naleśnikowe: 1 l mleka, 2 jajka, mąka, sól.

Jak przyrządzić?

Smażymy z rozrobionego ciasta naleśnikowego placki, osobno na patelni szklimy drobno posiekaną cebulę, następnie wrzucamy na to i rozpuszczamy pasztet lub wątrobiankę, wyciskamy czosnek i jeśli masa jest za rzadka, zagęszczamy bułką tartą (2 łyżki). Tak przygotowanym farszem smarujemy kolejno placki, zwijamy jak krokiety, podajemy z barszczem, smacznego!

Jak podawać?

Z barszczem na gorąco.

Uwagi:

Można opanierować w jajku i bułce tartej i podsmażyć, bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Porcje14
Autorkrysiala

Paszteciki: Podobne przepisy

Paszteciki: wypróbuj również

Powiązane Tematy