Makaron z brokułami i tuńczykiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 brokuł,
puszka tuńczyka w oleju,
kilka ząbków czosnku,
200-250 g makaronu (np. muszelki lub wedle upodobań).

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente. Brokuł rozdrobnić na różyczki, łodyżki pokroić i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie (2-3min!) Czosnek pokroić w drobną kosteczkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Ja używam zwykle 3-4 ząbki. Ugotowany i odcedzony makaron wrzucamy do miski, dodajemy ugotowanego brokuła, tuńczyka w raz z olejem i usmażony czosnek również wraz z olejem. Wszystko mieszamy i już jest gotowe do spożycia.

Jak podawać?

Na talerzach:)

Uwagi:

Potrawa smakuje również na zimno, jednak dla smakoszy czosnku :) polecam raczej na ciepło. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
AutorKarola

Makaron z brokułami i tuńczykiem: Podobne przepisy

Makaron z brokułami i tuńczykiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy