Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego, marchew, pietruszka, seler, por, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana, majeranek, pieprz.
Jak przyrządzić?
Mięso przygotować tak jak na mielone kotlety (z czosnkiem o ile ktoś lubi). Zagotować wodę w garnku. Do gotującej wody wrzucać uformowane kotlety, zetrzeć marchew na dużych oczkach seler i por wrzucić w całości i resztę przypraw. Posolić najlepiej Vegetą. Gotować 30-45 min. Pod koniec gotowania wlać śmietanę i dodać majeranek.
Uwagi:
(Jeśli ktoś lubi bardziej kwaśny barszcz można dodać troszkę octu według uznania).Ja osobiście podaję ten barszcz z ziemniakami - gotuję ziemniaki, nie ugniatam ich tylko w całości do talerza i wlewam do nich ów barszcz.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | brygida |