Barszcz biały (autor brygida)

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego, marchew, pietruszka, seler, por, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana, majeranek, pieprz.

Jak przyrządzić?

Mięso przygotować tak jak na mielone kotlety (z czosnkiem o ile ktoś lubi). Zagotować wodę w garnku. Do gotującej wody wrzucać uformowane kotlety, zetrzeć marchew na dużych oczkach seler i por wrzucić w całości i resztę przypraw. Posolić najlepiej Vegetą. Gotować 30-45 min. Pod koniec gotowania wlać śmietanę i dodać majeranek.

Uwagi:

(Jeśli ktoś lubi bardziej kwaśny barszcz można dodać troszkę octu według uznania).Ja osobiście podaję ten barszcz z ziemniakami - gotuję ziemniaki, nie ugniatam ich tylko w całości do talerza i wlewam do nich ów barszcz.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autorbrygida

Barszcz biały (autor brygida): Podobne przepisy

Barszcz biały (autor brygida): wypróbuj również

Powiązane Tematy