Bruschetta kolorowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciabatta lub bagietka, czosnek, oliwa lub olej, bazylia świeża, pomidor, kukurydza, kiełki słonecznika, mozzarella, zioła prowansalskie.

Jak przyrządzić?

Ciabattę kroimy tak jak nam wygodnie (polecam kromki), smarujemy zmiażdżonym lub posiekanym czosnkiem z oliwą, następnie kładziemy na to posiekaną bazylię. Na gotowy spód układamy posiekane pomidory, kukurydzę oraz kiełki słonecznika, przykrywamy mozzarellą, posypujemy ziołami prowansalskimi. Całość wkładamy do piekarniczka na ok 5 min. w wysokiej temperaturze do uzyskania złocistego koloru ciabatty bądź bagietki ;)

Jak podawać?

Polecam podawać z sosem czosnkowym i ketchupem ;) posypane ziołami;)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Autoraska ;)

Bruschetta kolorowa: Podobne przepisy

Bruschetta kolorowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy