Składniki:
3 opakowania zupek chińskich VIFON Kurczak Złoty, łagodny (polecam te, bo akurat tych używam - potrzebne są przyprawy z tych właśnie zupek, ale można próbować z innymi), 15 dag szynki konserwowej, kilka ogórków kiszonych, puszka kukurydzy, dwie średnie cebule, średni kubek jogurtu naturalnego, kilka łyżek majonezu.
Jak przyrządzić?
Makaron z zupek chińskich kruszymy na drobne kawałki i przesypujemy do miski. Zalewamy go jogurtem naturalnym i mieszamy dokładnie. Odkładamy na kilka minut, aby makaron 'wypił' jogurt i zmiękł. Do makaronu dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, cebulę i ogórki oraz wsypujemy kukurydzę. Dodajemy kilka łyżek majonezu oraz 1,5-2 paczek sypkich przypraw z zupek - w zależności od upodobań smakowych (do zupek dołączane są też paczki z czymś w rodzaju oleju - je możemy wyrzucić, nie przydadzą się). Nie dodajemy już soli, gdyż całość jest wystarczająco doprawiona. Smacznego.
Uwagi:
Sałatkę najlepiej odstawić na trochę do lodówki. Potem lepiej smakuje.
Czas przygotowania | 10 min. |
---|---|
Autor | Pinakolada |