Składniki:
2 piersi kurczaka, 2 woreczki ryżu, 2 sosy słodko-kwaśne, np. Pudliszki.
Jak przyrządzić?
Piersi kurczaka kroimy w średnią kostkę, dodajemy vegety, pieprzu i niedużo mąki ziemniaczanej, smażymy na patelni aż do odpowiedniego zarumienienia. Gotowy sos podgrzewamy w garnuszku, gotujemy ryż, a po ugotowaniu, nie otwierając torebek, zostawiamy na 10 min, żeby napęczniał. Na koniec układamy ryż na talerzu, robimy dziurkę, wkładamy usmażone mięso i polewamy sosem. Polecam!
Jak podawać?
Z ryżem, z innymi dodatkami nie pasuje.
Uwagi:
Bardzo wykwintnie wygląda i przepysznie smakuje!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | aniolek666 |