Składniki:
10 dużych brukselek, 2 średnie ogórki kiszone, 2 jajka na twardo, 10 dag śliwek kalifornijskich, 1 małe winne jabłko, sól, pieprz, 4-5 łyżek majonezu Kieleckiego.
Jak przyrządzić?
Jabłko, jajka, ogórki pokroić w drobną kostkę. Śliwki pokroić w cieniutkie paski. Brukselki (surowe) pokroić w drobne cienkie paski. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku.Wstawić do lodówki na 2 godz. do schłodzenia.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, nóż, garnek do jajek, miska szklana
Jak podawać?
Sałatkę podaje z chrupiącą bułką z masłem i dobrą szynką.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | ania |