Wściekły aligator

Przepis kulinarny
Wściekły aligator Zobacz 5 zdjęć

Wściekłego psa nie trzeba nikomu zachwalać. Wódka, sok malinowy oraz kilka kropel tabasco i już. Wściekły aligator to równie skuteczna broń. Oj, dużo można wypić. Nie czuje się mocy alkoholu i na tym polega jego wartość. Nie trzeba popijać. Zamiast tabasco mamy tu do czynienia z sosem z Luizjany, stąd aligator (Luizjana słynie z tych miłych zwierzątek). Zamiast soku malinowego grenadyna, skuteczniej tłumiąca smak nawet niespecjalnie gatunkowej wódki. Dla prawdziwych twardzieli rada: zamień wódkę na spirytus.

Składniki:

20 ml wódki,
7 ml grenadyny,
3 krople Louisiana Gold Pepper Sauce.

Jak przyrządzić?

Do kieliszka wlewamy wódkę, następnie grenadynę delikatnie po ściance, by się płyny nie wymieszały.

Na koniec wkraplamy Louisiana Gold Pepper Sauce.

Drink nadaje się do wypicia na raz, bez popitki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt5 zł

Wściekły aligator: Podobne przepisy

Wściekły aligator: wypróbuj również

Powiązane Tematy