Składniki:
Ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, keczup, majonez, ser żółty, piersi kurczaka.
Jak przyrządzić?
Żaroodporne naczynie wysmarować majonezem, ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki, na to ogórki, cebulę, piersi pokrojone na drobniejsze części. Można zrobić więcej warstw, trochę popieprzyć ziemniaki, soli mało, ponieważ ogórki są słone, na wierzch wylać pikantny keczup i posypać serem żółtym, zapiekać ok. 1-1,5 godz., zależy, ile jest warstw.
Potrzebne przybory:
nóż do krojenia, deska, łyżka, brytfanka żaroodporna
Jak podawać?
W naczyniu podajemy na stół, moi goście jedzą tę potrawę samą, bez dodatków.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10-15 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | izka32 |