Składniki:
1 pierś kurczaka (indyka), 5 łyżek płatków kukurydzianych, jajko, mąka pszenna, vegeta, pieprz, olej.
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka przekroić wzdłuż, rozbić tłuczkiem na stosunkowo cienkie kotlety. Mięso przyprawić vegetą, pieprzem i czosnkiem, przyprawione kotlety pozostawić na 10 min w lodówce. Po schłodzeniu obtoczyć kotlety w mące, jaju, płatkach kukurydzianych. Rozgrzać sporo oleju na patelni, na dobrze rozgrzany olej włożyć kotlety, smażyć z obu stron kilka minut, aż płatki nabiorą złotego koloru.
Jak podawać?
Z frytkami i surówką.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | karola82 |