Składniki:
1 kg kiełbasa białej surowej, 1 kg cebuli, słoiczek przecieru pomidorowego własnej roboty lub sok pomidorowy z dodatkiem przecieru, przyprawy do smaku (pieprz, sól, papryka ostra lub łagodna), olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Cebulę pokrojoną w półkrążki szklimy na patelni. Do miękkiej cebuli wlewamy przecier pomidorowy, przyprawiamy do smaku i przegotowujemy. Do tak przygotowanej cebuli wkładamy surową kiełbasę (można ją przekroić na pół) i na wolnym ogniu dusimy. Potrawa ta jest najlepsza następnego dnia, tak jak bigos.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, nóż
Jak podawać?
Z pieczywem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Jola |