Kiełbasa biała w cebuli

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg kiełbasa białej surowej, 1 kg cebuli, słoiczek przecieru pomidorowego własnej roboty lub sok pomidorowy z dodatkiem przecieru, przyprawy do smaku (pieprz, sól, papryka ostra lub łagodna), olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Cebulę pokrojoną w półkrążki szklimy na patelni. Do miękkiej cebuli wlewamy przecier pomidorowy, przyprawiamy do smaku i przegotowujemy. Do tak przygotowanej cebuli wkładamy surową kiełbasę (można ją przekroić na pół) i na wolnym ogniu dusimy. Potrawa ta jest najlepsza następnego dnia, tak jak bigos.

Potrzebne przybory:

deska do krojenia, nóż

Jak podawać?

Z pieczywem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt20 zł
AutorJola

Kiełbasa biała w cebuli: Podobne przepisy

Kiełbasa biała w cebuli: wypróbuj również

Powiązane Tematy