Składniki:
Seler konserwowy, ananas, orzechy włoskie, ser feta.
Jak przyrządzić?
Seler odsączyć z zalewy i posiekać na desce (nie za drobno). Dodać pokrojony w kostkę ananas i pokrojone (rozdrobnione) orzechy włoskie. Sprawdzić konsystencję - jak gęsta, dodać trochę soku z ananasa. Całość wymieszać, a na końcu dodać pokrojony w kostkę ser feta i znów wymieszać, ale delikatnie, żeby ser się nie rozwalił.
Potrzebne przybory:
sitko, deska do krojenia, nóż, salaterka
Jak podawać?
Lekko schłodzoną.
Uwagi:
Proponuję zrobić od razu z dwóch słoików selera (u mnie zabrakło:-)). Proporcje: na jeden słoik 3 plastry ananasa i garstka orzechów.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | CZUPUREK |