Składniki:
1 kg pangi, ogórki kiszone, cebula. Zalewa: 2 szkl. wody, 1/2 szkl. oleju, 1 słoiczek koncentratu pomidorowego, 3 łyżki keczupu, 2 łyżki cukru, 6 łyżek octu.
Jak przyrządzić?
Pangę pokroić na kawałki, panierować w mące, jajku, mące i usmażyć (oczywiście najpierw przyprawić solą i pieprzem). Wyłożyć jedną warstwę ryby w garnku (nie za ciasno), potem warstwa cebuli (krążki), później ogórek kiszony również pokrojony w plastry i tak na przemian. Tak aby na samym wierzchu była cebula i ogórek. Zalać gorącą zalewą. Panga w zalewie będzie najlepiej smakować, gdy będzie zrobiona parę dni wcześniej.Gorąco polecam!
Uwagi:
Panga w zalewie może stać tydzień w lodówce!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Autor | agnes |