Składniki:
Szklanka kaszki kuskus, 1 czerwona papryka, 1 długi ogórek, puszka kukurydzy, majonez, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Szklankę kaszki kuskus zalewamy wrzątkiem (woda ma zakryć kaszkę) i odstawiamy pod przykryciem na 10 minut. Po tym czasie widelcem mieszamy kaszkę, jeśli są grudki, rozcieramy widelcem. Do naczynia wrzucamy odcedzoną kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę i ogórek. Dodajemy kaszkę, kiedy już będzie zimna. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy całość.Smacznego!
Uwagi:
Najlepsza jest dobrze schłodzona. Do sałatki można dodać również świeżego szczypiorku, wtedy będzie też bardziej kolorowa.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 14 zł |
Autor | monia |