Składniki:
1 puszka tuńczka rozdrobnionego w oleju,
1 puszka kukurydzy,
1 kapusta pekińska,
2 szt. pomidorów,
1 szt. ogórka świeżego,
1 szt. papryki,
3 łyżki majonezu,
sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Kapustę pekińską przekrajamy na pół i kroimy w cienki paski. Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Kukurydzę i tuńczyka odcedzamy. Wszysto mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i majonezem.
Uwagi:
Oczywiście należy pamietać ze pomidory należy sparzyć i zdjąć skórę, ogórka obrać a przedtem wszystko dokładnie umyć. Majozezu nie dawać za dużo bo wszystko będzie pływać!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | madziaxxx |