Składniki:
- 2 puszki mandarynek w zalewie (315 ml)
- 4 łyżeczki żelatyny
- 2 kubeczki jogurtu naturalnego
- 4 łyżki cukru
- listki mięty
Jak przyrządzić?
1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
2. Mandarynki przelać wraz z zalewą do głębokiego naczynia.
3. Zmiksować mandarynki na musm dodać cukier i jogurt.
4. Wymieszać, dodać żelatynę, ponownie wymieszać.
5. Wlać do pucharków i wstawić do lodówki na 2 godzinki.
6. Udekorować miętą.
Potrzebne przybory:
mikser
Jak podawać?
W pucharkach albo miseczkach.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Nana |