Składniki:
- średniej wielkości sałata lodowa,
- pół kostki sera feta,
- łuskane pestki słonecznika,
- sos vinegret,
- troszke oleju lub oliwy.
Jak przyrządzić?
Na odrobinie oleju lub oliwy, podsmażyc pestki słonecznika, odstawić do ostygnięcia. Fetę pokroić w średnią kostkę i dodać do uprzednio rozdrobnionych liści sałaty lodowej. Polać wszystko sosem vinegret i na koniec dodać podsmażone pestki. Smacznego! :)
Jak podawać?
Najlepiej odrazu po przyrządzeniu, kiedy sałata jest krucha.
Uwagi:
Proporcje najlepiej dostosowac indywidualnie. Ja osobiście wolę, jak fety nie jest za dużo, za to uwielbiam pestki słonecznika! :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Karolka |