Składniki:
- 1 paczka paluszków krabowych,
- 3 papryki lub po polowie (czerwona, żółta, zielona),
- 1/2 paczki rodzynek (najlepsze sułtanki),
- 1 puszka kukurydzy konserwowej lub 1/2,
- 1/2 pęczka zielonego koperku,
- mały majonez light,
- przyprawy do smaku.
Jak przyrządzić?
Wszystko kroimy nie za drobno, łączymy z majonezem. Wczesniej można namoczyć rodzynki, choć jest to zbyteczne. Taką sałatke najlepiej odstawić na całą noc do lodówki, gdyż przesiąknie wpełni aromatami składników i świetnie smakuje.
Jak podawać?
Można ją podawać z grzankami, ale naprawde sama świetnie smakuje + dobre białe wino :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | yoko |