Składniki:
- 1/2 litra mleka,
- 2 śnieżki,
- 1 serek waniliowy,
- 3 galaretki.
Jak przyrządzić?
2 galaretki rozpuszczam w 2 szklankach gorącej wody, następnie miksuję mleko, serek, 2 śnieżki, do których po zmieszaniu dodaję schłodzone galaretki i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszam, gdy masa zaczyna tężeć wylewam do tortownicy, następnie po całkowitym stężeniu wlewam na górę galaretkę rozpuszczoną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Uwagi:
Można dodać owoce do galaretki na górną warstwę, lub jak ktoś lubi posypać kokosem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 porcji |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | żonka |