Składniki:
Średnia cukinia, 2 marchewki, 2 pietruszki, seler, cebula, 4-6 ziemniaków, natka pietruszki, koperek, vegeta lub kostki rosołowe, sól, pieprz, wywar mięsny, groszki ptysiowe.
Jak przyrządzić?
Gotujemy wywar mięsny (ze skrzydełek lub innego mięsa). Kroimy marchewkę na małe kawałki i wrzucamy do wywaru z pietruszką, cebulą i ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Cukinię obieramy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy cukinię, natkę i koperek. Gotujemy, aż cukinia będzie miękka. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, vegetą lub kostkami rosołowymi. Miksujemy to wszytko, aż otrzymamy jednolity krem. Podajemy z groszkiem ptysiowym. Smacznego.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Ewelina |