Składniki:
Rabarbar wedle uznania, w zależności od wielkości blachy, szklanka mąki, 3/4 szklanki cukru, 4 jaja, cukier waniliowy, 4 łyżki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia.
Jak przyrządzić?
Wyłożyć papierem pergaminowym blachę do pieczenia. Wyłożyć na dnie rabarbar (pokrojony w kostkę), można zasypać łyżeczką cukru. Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać, aby nie było grudek. Na koniec dodać 4 łyżki oleju i delikatnie wymieszać. Zalać rabarbar. I wstawić do piekarnika na 40 minut i piec w temp. 180 stopni.
Jak podawać?
Na talerzyku z bitą śmietaną lub cukrem pudrem, do kawy.
Uwagi:
Można posypać cukrem pudrem lub podawać z bitą śmietaną, do kawy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | lara |