Składniki:
- 1 galaretka,
- śnieżka light,
- 200 ml mleka 0,5%,
- suszone owoce albo swieze jak kto woli.
Jak przyrządzić?
Galaretkę należy przyrządzić według przepisu i odstawić, aż do zastygniecia. Kiedy galaretka jest juz zastygnięta, kroimi ja w kwadraciki i wrzucamy na dno pucharków albo szklanek. Nie za duzo, tak aby zakryć dno naczynia. Nastepnie wedlug przepisu przyrzadzamy sniezke. Na galaretke wrzucamy owoce, np. jagody truskawki i przykrywamy sniezka. Na sniezke tez mozemy wylozyc owoce, nastepnie wstawiamy do lodowki na pół godziny i mozemy jeść.
Jak podawać?
Z startą czekoladą lub rodzynkami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | nata_21 |