Składniki:
- 5 paczek herbatników,
- 1l mleka,
- 1 szklanka kaszy manny,
- kostka margaryny,
- 2 cukry waniliowe,
- 4 czubate łyżki kakao,
- 1 szklanka cukru,
- wiórki kokosowe,
- polewa czekoladowa.
Jak przyrządzić?
Zagotować w rondlu mleko z margaryną i cukrami. Do wrzącego mleka wsypac kaszę mannę, gotowac aż zgęstnieje. Kakao rozprowadzić w niewielkiej ilości wody z odrobina cukru, wlad do mleka. Polowę herbatnikow ułożyć na dnie blachy, wylać na nie goraca kassze, a na niej ułożyć jeszcze jedną warstwę herbatników. Ciasto przycisnać deseczką i odstawić, by przestygło. Rozrobić polewę według przepisu. Gdy ciasto juz przestygnie, polac je polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Potrzebne przybory:
Potrawa nie wymaga szczególnych narzedzi kazdy ma w domku podstawowe rzeczy takie jak łyzka i blacha.
Jak podawać?
Caisto to jest tak pyszne, że mozna wyjadac REKAMI !!!
Uwagi:
Jest to niezwykle łatwe w zrobieniu ciasto. Mam 17 lat i jak robiłem to ciasto za pierwszym razem nie sprawiło mi zadnego problemu wiec kazda mama powinna sobie z tym poradzic. Naprawde polecam to cioasto bo jest niezwykle smaczne i niewiele czasu zajmuje przygotowanie tego ciasta. Nie ma tez tak wiele KALORI bo nie dodaje sie do tego ciasta ani jednego JAJKA. NAPRAWDE POLECAM !!!!!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 20 porcji |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Darek LUBLIN |