Składniki:
- 4 jajka,
- 2 szklanki cukru,
- 2,5 szkl. mąki,
- 1 szkl. oleju,
- 1 szkl. wody mineralnej gazowanej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3 łyżki kakao.
Jak przyrządzić?
Ubic bialka, potem dodac do tego zóltka i cukier, ubijac mikserem. Do tego dodawac po malu wode, make, olej i proszek do pieczenia ubijac mjkserem. Podzielic ciasto na 2 czesci, do jednej dodac 3 lyzki kakao, a do drugiej dodac 3 lyzki maki, ubic mikserem i piec 40-45 minut w wysmarowanej tluszczem blaszce. doskonale nadaje sie na ciasto pod truskawki, ale wtedy nie dodajemy kakao.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gina |