Deser jabłkowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

paczka biszkoptów, duży słoik jabłek duszonych, 2 pomarańczowe lub brzoskwiniowe galaretki, bita śmietana.

Jak przyrządzić?

Biszkopty (obojętnie podłużne czy okrągłe) ułożyć w małej tortownicy lub innej foremce. Jabłka chwilę poddusić w garnku, następnie wsypać galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Wyłożyć gorące jabłka, odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie wstawić do lodówki. Przed podaniem każdy kawałek ozdobić grubo bitą śmietaną.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autormama

Deser jabłkowy: Podobne przepisy

Deser jabłkowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy