Składniki:
4 jaja, szklanka mąki, szklanka mleka (ew. wody), szklanka cukru, cukier wanilinowy (jedna saszetka), pół szklanki oleju, szklanka kakao, półtora łyżki proszku do pieczenia, aromat do ciasta (preferowany cytrusowy).
Jak przyrządzić?
Wymieszać jajka z cukrem i cukrem wanilinowym.Dodać mleko, olej, proszek do pieczenia i aromat.Teraz NIE dodawać kakao. Wszystko zmiksować na gładka masę. Połowę masy wylać na blachę wyłożoną pergaminem, lub nasmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Do reszty masy dodać kakao i zmiksować ponownie. Delikatnie wlać kakaową masę do blachy. Piecyk rozgrzać do 170 stopni. Piec 40 minut. Proste i pyszne ciasto :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gregory87 |