Składniki:
- 400g makaronu (najlepszy będzie świderki)
- 0,5 kg truskawek
- 2 łyżki śmietany 12%
- 3 łyżeczki cukru
Jak przyrządzić?
Truskawki umyć, obrać z szypyłek, rozgnieść nie do końca, dodać śmietanę i cukier, wymieszać :)
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Odcedzony makaron rozłożyć na porcje i polać każdą sosem truskawkowym :)
Potrzebne przybory:
miska, garnek, łyżka :D
Jak podawać?
Na obiad lub kolację w upalne dni :) Kiedy nie mamy ochoty na gorące potrawy :)
Uwagi:
Można również użyć mrożonych truskawek :) Ja tak robię w zimie (oczywiście wcześniej rozmrozić).
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 4 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | mała |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Gwiazdeczka569 |