Składniki:
kawałki łososia,
kapusta pekińska,
przyprawy (sól i pieprz),
sos:
garść posiekanej kolendry
1 łyżka tabasco (może być jakiś inny pikantny sos),
3-5 łyżek oleju,
sok z 1-2 cytryn,
sól
Jak przyrządzić?
Kapustę siekam dość grubo i układam w parowarze, na niej układam łososia i przyprawiam. Gotuję, do czasu aż kapusta będzie chrupiąca, a ryba ugotowana. W czasie gdy łosoś się gotuje, robię sos, mieszając wszystkie składniki. Potem układam na talerzu kapustę i na niej rybę i całość polewam sosem.
Potrzebne przybory:
urządzenie do gotowania na parze
Jak podawać?
Polaną sosem.
Uwagi:
Musicie spróbować, pychota!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Hanna |