Schab pieczony

Przepis kulinarny

Składniki:

Schab bez kości, marynata do mięs pikantna, kostki mięsne, sól, pieprz, czosnek w proszku, odrobina margaryny.

Jak przyrządzić?

Schab w kawałku marynujemy, przyprawiamy, na wierzch układamy kawałeczki margaryny. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym jakieś ponad półterej godziny, podlewając co jakiś czas. Po ostygnięciu utworzy się pyszna galaretka.

Uwagi:

Kroję ten schab na kanapki zamiast wędlin, których moje dzieciaki nie trawią i zawsze znajdują w nich, jak to one mówią - gluty. Zajadają się tym mięsem i ja też (niskokaloryczne). Życzę smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
AutorAnita

Schab pieczony: Podobne przepisy

Schab pieczony: wypróbuj również

Powiązane Tematy