Indyk pieczony

Przepis kulinarny

Składniki:

Pierś indyka, przyprawa do indyka, sól, papryka słodka w proszku, masło, cynamon, mieszanka warzywna brokuł, marchewka, kalafior, ryż.

Jak przyrządzić?

Pierś nacieramy przyprawami, obkładamy kawałeczkami masła i do piekarnika na godzinę. Mieszankę warzywną (mrożonka) gotujemy na parze, przyprawiając ją do smaku solą i szczyptą cukru, do całości podajemy ryż lub ziemniaki. Smacznego.

Potrzebne przybory:

piekarnik, brytfanna, wkładka do gotowania na parze

Jak podawać?

Pokrojoną w plasterki i upieczoną pierś położyć na talerz z ryżem bądź z ziemniakami i do tego warzywka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt15 zł
AutorIwona

Indyk pieczony: Podobne przepisy

Indyk pieczony: wypróbuj również

Powiązane Tematy