Składniki:
Pierś indyka, przyprawa do indyka, sól, papryka słodka w proszku, masło, cynamon, mieszanka warzywna brokuł, marchewka, kalafior, ryż.
Jak przyrządzić?
Pierś nacieramy przyprawami, obkładamy kawałeczkami masła i do piekarnika na godzinę. Mieszankę warzywną (mrożonka) gotujemy na parze, przyprawiając ją do smaku solą i szczyptą cukru, do całości podajemy ryż lub ziemniaki. Smacznego.
Potrzebne przybory:
piekarnik, brytfanna, wkładka do gotowania na parze
Jak podawać?
Pokrojoną w plasterki i upieczoną pierś położyć na talerz z ryżem bądź z ziemniakami i do tego warzywka.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Iwona |