Składniki:
makaron świderki, duża pierś wędzona z kurczaka, 6 jaj na twardo, 6 korniszonów, puszka groszku, majonez Hellman's light, słodka musztarda, dużo słodkiej papryki w proszku
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente, zahartować, pierś bez skóry pokroić w kostkę, jaja rozdrobnić, ogórki pokroić, groszek odcedzić. Wrzucić do miski, wymieszać z paczką słodkiej papryki, dodać słoiczek majonezu, 4-5 łyżeczek słodkiej musztardy. Odstawić do lodówki.
Uwagi:
Najlepszy makaron to Lubella świderki, pozostaje sypki po ugotowaniu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | monika |