Składniki:
60 dag wieprzowiny,
strąk czerwonej papryki,
sól,
pieprz,
tymianek,
ząbek czosnku,
2 łyżki miodu,
2 łyżki oleju.
Jak przyrządzić?
Mięso opłukać, pokroić w kostkę. Wymieszać z posiekanym czosnkiem, miodem, solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić na 1 godz. Paprykę umyć, pokroić na kawałki. Na długie wykałaczki nadziewać na przemian mięso i papryki. Ułożyć w brytfannie, skropić olejem, przykryć folią aluminiową. Piec ok. 30 min w 190 st. C.
Potrzebne przybory:
sprawne ręce ;)
Jak podawać?
Z sosem musztardowym.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | 270 |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | czarny_kapturek |