Karp wigilijny - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Karp, sól, cebula, czosnek, cytryna, oliwa do smażenia.

Jak przyrządzić?

Karpia dzielimy na filety i solimy. Cebulę, czosnek, sok z cytryny miksujemy na miazgę. Rybę układamy w naczyniu warstwami, każdą warstwę smarujemy miazgą cebulową i odstawiamy na 3 dni na balkon albo do lodówki. Po tym czasie myjemy rybę pod bieżącą wodą i smażymy na oliwie.

Jak podawać?

Z ziemniakami z wody, kapustą z grochem i grzybami. Smacznego.

Uwagi:

Ilość cebuli i czosnku zależy od wielkości ryby.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Trudnośćśredni
AutorHenryk

Karp wigilijny: Podobne przepisy

Karp wigilijny: wypróbuj również

Powiązane Tematy