Składniki:
- 2 dzwonki łososia,
- 20 dkg pieczarek,
- szklanka słodkiej śmietany.
Jak przyrządzić?
Łososia przyprawiamy wg uznania (jak kto lubi)i smażymy. W połowie smażenia dodajemy pieczarki i smażymy aż bedą gotowe (ale pilnujmy by nie przesmażyć ryby). Gdy łosoś będzie gotowy zdejmujemy go z patelni. Do pieczarek dodajemy śmietanę i smażymy chwilkę aż lekko zgęstnieje. Sosem pieczarkowo-śmietanowym polewany łososia.Smacznego.
Potrzebne przybory:
Patelnia.
Jak podawać?
Świetnie smakuje z brokułami i pomidorem. Polecam!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | monik_sa |