Składniki:
1/2 kg żołądków drobiowych,
olej, mąka, woda, sól, pieprz, vegeta,
cebula,
2 marchewki, 1 korzeń pietruszki
Jak przyrządzić?
Żołądki umyć, oczyścić, pokroić (na pół), przyprawić solą, pieprzem i vegetą. Smażyć na oleju ok. 15 min. Zalać wodą (aby całe były przykryte), dodać całą cebulę i dusić ok. 1,5 godz. Jak już będą miękkie, wyjąć cebulę i dodać starte na grubej tarce warzywa i dusić ok. 10 min do miękkości warzyw.Przyprawić do smaku. dodać zasmażkę z wody i mąki.Smacznego!
Potrzebne przybory:
tarka
Jak podawać?
Z ziemniaczkami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | agulka |