Składniki:
Ciasto:
2 szkl. mąki,
1/2 kostki margaryny,
2 żółtka,
2 łyżki kwaśnej śmietany,
1/2 szkl. cukru pudru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa serowa:
2 budynie o smaku waniliowym Winiary,
1 kg białego sera,
1 szkl. cukru,
2 jajka,
2 żółtka,
1/2 szkl. oleju,
2 i 1/2 szkl. mleka.
Jak przyrządzić?
Ciasto:Składniki ciasta połączyć, zagnieść. Wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę.Masa serowa:Składniki masy serowej połączyć, zmiksować, wylać na ciasto. Piec 1 godz. i 10 min w temp. 180 st. C. Na 10 min przed końcem pieczenia na ciasto wyłożyć pianę ubitą z pozostałych białek z 4 łyżkami cukru.
Potrzebne przybory:
mikser, miska, trzepaczka
Jak podawać?
Do kawki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Autor | wioletta |