Składniki:
6-8 gałązek świeżego szpinaku, 2 posiekane czerwone cebule, 3 plasterki pokrojonego boczku, 3-4 łyżki stołowe oliwy z oliwek, puszka kasztanów jadalnych obranych, ząbek czosnku, odrobina octu winnego, sól, świeżo zmielony pieprz.
Jak przyrządzić?
Opłukać liście szpinaku i odstawić na bok. Posiekać cebulę i kasztany. Rozgrzać patelnię, wlać oliwę z oliwek i smażyć boczek, kasztany, dodając czosnek. Piec tak długo, aż kasztany przybiorą złoty kolor. Dodać ocet winny i wymieszać. Wymieszać w misce szpinak, cebulę, kasztany i boczek, dodając pieprzu i soli do smaku.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | marron |