Składniki:
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek, puszka kasztanów jadalnych obranych, 2 ząbki rozgniecionego czosnku, 3 łyżki stołowe masła, 250 g cienko pokrojonych grzybów, 1 łyżka ziół (pietruszka, tymianek, majeranek, szczypiorek itp.), 250 g makaronu penne, starty ser parmezan, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Posiekać kasztany. Rozgrzać na dużej patelni oliwę z oliwek i smażyć kasztany, aż przybiorą złoty kolor. Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez minutę. Na drugiej patelni rozpuścić masło i smażyć grzyby, aż zmiękną. Dodać wcześniej podsmażone kasztany i zioła i wszystko wymieszać. Można dodać odrobinę pieprzu i soli do smaku. W międzyczasie gotować makaron penne, aż będzie al dente. Gdy makaron będzie już gotowy, dodać sos i posypać startym parmezanem.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | marron |