Składniki:
Kapusta pekińska, puszka kukurydzy, ogórki konserwowe, cebula, majonez, keczup, przyprawa kebab-gyros, piersi kurczaka 2 szt.
Jak przyrządzić?
Pokrojone w kostkę piersi kurczaka podsmażyć na oleju. Następnie włożyć do miski, posypać przyprawą, na wierzch wrucić kukurydzę i pokrojoną cebulę i ogórki. To wszystko posmarować majonezem i keczupem, na wierzch rozłożyć pokrojoną kapustę pekińską, posypać ją przyprawą i na samą górę dać jeszcze majonez.
Jak podawać?
Podawać około 1 godz. po zrobieniu, można ją serwować na uroczystościach z pieczywem. Potrawa jest bardzo smaczna.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | 69sia |