Składniki:
Skrzydełka - dowolna ilość, majeranek, oregano, sól, pieprz, można dodać paprykę ostrą, sos sojowy (najlepiej z imbirem).
Jak przyrządzić?
Skrzydełka wymieszać z sosem i wszystkimi przyprawami. Ja za każdym razem robię na oko, to znaczy tak, aby skrzydełka były dobrze "zamoczone" w zalewie. Jeśli mam czas, to zostawiam na jakiś czas, aby mięso przeszło załą zalewą - im dłużej, tym lepiej. Jeśli nie, to od razu wrzucam na patelnię i przysmażam z każdej strony. Kiedy już mięso jest zarumienione, podlewam wodą i robi się pyszny gęsty sos. Długość smażenia i potem duszenia wg uznania. Smacznego, polecam!
Jak podawać?
Z surówkami, ziemniakami, kluskami, pyzami - dużo możliwości wyboru.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | moni |