Składniki:
1 kg mielonego,
1 cebula,
1 jajko,
1 czerstwa bułka,
0, 250 g sera koziego Feta,
sól i pieprz do smaku,
papier do pieczenia (pergamin)
Jak przyrządzić?
Mięso mielone przygotować jak do kotletów mielonych. Cebula posiekana w kosteczkę, jajko, czerstwa bułka namoczona i odciśnięta i przyprawy wymieszać. Położyć na blaszce papier do pieczenia, na to mięso i delikatnie rozwałkować rękoma. Fetę pokruszyć, rozsypać wzdłuż na środku rozwałkowanego mięsa. Po czym zawinąć tworząc roladę. Piec w piekarniku przy 180 stop. C około 30 minut.
Jak podawać?
Jak kto lubi. Dobre z ziemiakami i tzatzikami. Smacznego.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Autor | flassh |