Składniki:
kasza gryczana, mięso mielone, śmietana (12%), kostka rosołowa, olej (lub coś do podsmażenia, jak kto woli), cebula, przyprawy, szczypiorek - ilość zależy od liczby osób
Jak przyrządzić?
Rozgrzewamy olej w garnku. Dodajemy cebulę, żeby się zarumieniła:)(pokrojoną w kosteczkę). Do cebuli dodajemy mięso mielone i kostkę rosołową. Dusimy to razem na małym ogniu do miękkości mięsa i doprawiamy. Gotujemy kaszę. Gdy mięso i kasza są gotowe, mieszamy dokładnie wszystko razem, wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy śmietaną. Całość wkładamy do rogrzanego piekarnika, aż będzie wszystko ciepłe i dobrze się zapiecze:) Po wyciągnięciu posypujemy pokrojonym drobno szczypiorkiem i podajemy. Smacznego:)
Jak podawać?
Można podawać z ogórkiem konserwowym:0)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | natalka |