Zapiekanka z kaszy gryczanej

Przepis kulinarny

Składniki:

kasza gryczana, mięso mielone, śmietana (12%), kostka rosołowa, olej (lub coś do podsmażenia, jak kto woli), cebula, przyprawy, szczypiorek - ilość zależy od liczby osób

Jak przyrządzić?

Rozgrzewamy olej w garnku. Dodajemy cebulę, żeby się zarumieniła:)(pokrojoną w kosteczkę). Do cebuli dodajemy mięso mielone i kostkę rosołową. Dusimy to razem na małym ogniu do miękkości mięsa i doprawiamy. Gotujemy kaszę. Gdy mięso i kasza są gotowe, mieszamy dokładnie wszystko razem, wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy śmietaną. Całość wkładamy do rogrzanego piekarnika, aż będzie wszystko ciepłe i dobrze się zapiecze:) Po wyciągnięciu posypujemy pokrojonym drobno szczypiorkiem i podajemy. Smacznego:)

Jak podawać?

Można podawać z ogórkiem konserwowym:0)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autornatalka

Zapiekanka z kaszy gryczanej: Podobne przepisy

Zapiekanka z kaszy gryczanej: wypróbuj również

Powiązane Tematy