Makaron z krewetkami

Przepis kulinarny

Składniki:

krewetki koktailowe (ilość według własnego uznania), czosnek, świeża pietruszka, śmietana 18%, sól, makaron, oliwa (wskazana z oliwek)

Jak przyrządzić?

W pierwszej kolejności gotujemu makaron, ok. 200 gr na dwie osoby, a w międzyczasie rozgrzewamy patelnię i wlewamy oliwę aby zakryć dno. Kolejny krok to dodać ok. 100 gr krewetek, smażąc je do czasu aż się zarumienią. Następnie wrzucamy ząbek czosnku (uprzednio roztarty), pół pęczka świeżej zielonej pietruszki dusząc to ok. 2 min., po czym wlewamy śmietanę aby potrawa nabrała pięknego koloru i aromatu. Do tak przyrządzonego sosu wrzucamy makaron mieszając go dokładnie i podajemy na talerz.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 duże
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt5 zł
AutorMały

Makaron z krewetkami: Podobne przepisy

Makaron z krewetkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy