Składniki:
2 piersi z kurczaka, puszka pomidorów, 2 łyżeczki przyprawy garam masala, mała papryczka chilli lub przyprawa chilli, jogurt naturalny (różne proporcje w zależności od pożądanej pikantności potrawy), 2 łyżki stołowe marmolady z mango, sól, pieprz, cebula, czosnek.
Jak przyrządzić?
Kroimy kurczaka w kosteczkę, miksujemy razem pozostałe wszystkie składniki, gotujemy powstały sos, gdy będzie wrzący, dodajemy pierś z kurczaka.Gotujemy 20-30 minut lub do czasu gdy kurczak będzie ugotowany.
Jak podawać?
Serwujemy z ryżem lub z chlebkiem nan (należy go nasmarować masłem i umieścić w piekarniku na ok 5 minut).
Uwagi:
w tej potrawie można wiele zmienić. Wystarczy w innych proporcjach doprawić sos, w wersji wegetariańskiej dodać mieszankę warzywną zamiast kurczaka (kalafior, ziemniaki, marchewka itp.) lub dodać przyprawy curry.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | kamalena |