Grochówka wojskowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

60 dag grochu (najlepiej łuskanego),
40 dag boczku wędzonego,
40 dag kiełbasy,
30 dag mięsa wieprzowego,
20 dag marchwi,
30 dag ziemniaków,
1 pietruszka,
kawałek selera,
liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, pieprz, sól, natka pietruszki, ząbek czosnku

Jak przyrządzić?

Wieprzowinę, kiełbasę i boczek pokroić w niewielkie kosteczki. Przesmażyć osobno i dodać do grochu. Warzywa pokroić w kosteczkę i również dodać do grochu. Dodać przyprawy. Ugotować do miękkości warzyw. Natkę pietruszki pokroić i dodać po ugotowaniu. Smacznego.

Uwagi:

Uważać na groch, aby się nie przypalił. Często mieszać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
AutorRencista

Grochówka wojskowa: Podobne przepisy

Grochówka wojskowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy