Składniki:
60 dag grochu (najlepiej łuskanego),
40 dag boczku wędzonego,
40 dag kiełbasy,
30 dag mięsa wieprzowego,
20 dag marchwi,
30 dag ziemniaków,
1 pietruszka,
kawałek selera,
liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, pieprz, sól, natka pietruszki, ząbek czosnku
Jak przyrządzić?
Wieprzowinę, kiełbasę i boczek pokroić w niewielkie kosteczki. Przesmażyć osobno i dodać do grochu. Warzywa pokroić w kosteczkę i również dodać do grochu. Dodać przyprawy. Ugotować do miękkości warzyw. Natkę pietruszki pokroić i dodać po ugotowaniu. Smacznego.
Uwagi:
Uważać na groch, aby się nie przypalił. Często mieszać.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Rencista |