Składniki:
- 2,5 kg ziemniaków,
- 2 duże laski kiełbasy zwyczajnej ok 40 dag,
- 3 duże marchewki,
- 30 dag sera żółtego,
- majeranek lub suszona natka pietruszki,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Kiełbasę pokroić w kostkę i marchew również w kostkę. Wszystko razem wymieszać posolić, dodać pieprzu i majeranku. Ułożyć na blasze. Piec w piekarniku aż ziemniaki i marchew bedą miekkie. 5min przed wyjęciem posypać startym żółtym serem.
Potrzebne przybory:
Blacha.
Jak podawać?
Podawać z kwaśnym mlekiem lub kefirem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | nisiaczek |