Składniki:
- 1 kabaczek- 2 łyżki stołowe oleju roślinnego- 2 ząbki czosnku- łyżka masła- 2 łyżki pomidorowego pesto- sól
Jak przyrządzić?
1) Kabaczka obrać i pokroić w kostkę.2) Do garnka wlać olej, wcisnąć czosnek i delikatnie podsmażyć.3) Dodać pokrojony kabaczek i podsmażyć.4) Dodać masło, pesto, wlać odrobinę wody wymieszać, przykryć pokrywką, mieszać co jakiś czas, dusić do miękkości.5) Dosolić do smaku.
Potrzebne przybory:
- garnek- łyżka sałatkowa
Jak podawać?
Podawać w misce sałatkowej.
Uwagi:
Zamiast pomidorowego pesto można dodać pastę z suszonych pomidorów z czosnkiem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Lila |