Składniki:
2 szklanki kefiru,
1 szklanka śmietany 18%,
1/2 szklanki cukru,
3 galaretki owocowe,
owoce.
Jak przyrządzić?
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę, kefir (z lodówki, muszą być zimne) oraz cukier dobrze zmiksować. Wstawić do lodówki. Do zimnej masy dodać wcześniej przygotowaną tężejącą galaretkę. Dokładnie zmiksować. Dodać owoce, dokładnie połączyć. Wylać na blachę, wstawić do lodówki.
Uwagi:
Masę można wylać na biszkopt, lub blachę wyłożoną herbatnikami. Zamiast owoców można dodać galaretki pokrojone w kostkę. Na wierzch można wylać tężejącą galaretkę.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Anna |